Oude begraafplaats
De Pinkel
logo

     Algemeen nieuws
november 2020: project groene heesters

foto

Op 24 november is het derde project in het kader van "Ik buurt mee" uitgevoerd.
In het met Vinca beplante rondeel zijn vier witte Hortensia's geplant. In deze tijd van het jaar is er door het bruine karakter van de kale stelen weinig van te zien. In de zomer hopen we op veel mooie bloemen die de entree een heel ander aanzien geven.
Ook in de grote grasvlakte aan de westzijde is beplanting toegevoegd: twee groepen van drie Rododendrons, die uit moeten groeien tot twee gesloten groepen.

foto
najaar 2020: Najaarsaktie "Ik buurt mee" 2020

foto
Ook het bestuur van de oude begraafplaats de Pinkel heeft samen met de vrijwilligers deelgenomen aan de actie "ik buurt mee" van de gemeente Rheden.
Het Rondeel bij de ingang is beplant met een bodembedekker Vinca minor, die in het voorjaar prachtige witte bloempjes geeft.
Op 20 oktober 2020 zijn de planten geleverd door Groencentrum Van Reine uit Velp en opgehaald door vrijwilligers.
Op 21 oktober zijn ze geplant, nadat de bodem was omgespit en de plantgaatjes waren voorzien van de benodigde groeistoffen.
En nu maar afwachten op het resultaat volgend jaar.

fotofoto

voorjaar 2020: gereedschap project

foto

In het kader van actie "Ik Buurt mee" hebben we een project aangevraagd en toegezegd gekregen voor de aanschaf van gereedschap.
Er zijn twee schoffels aangeschaft om het onkruid op de graven te kunnen verwijderen.
Daarnaast twee bladharken. Deze laatste zijn al heel veel gebruikt bij het verwijderen van het vele blad op de begraafplaats.
De vrijwilligers hebben ze na gebruik goed gekeurd.
december 2019: Groot onderhoud

foto
Op 16 en 17 december 2019 is groot onderhoud gepleegd aan het westerkwartier van de Pinkel. Door de firma Rijneveld is met groot materieel de opslag van struiken en bomen verwijderd en afgevoerd. Daarna het terrein gespit en gelijk gemaakt. In het voorjaar zal gras worden ingezaaid en enkele bomen geplant.november 2019: jaarlijkse eterij voor de werkers op de Begraafplaats en de Kerktuin.

foto

Op 20 november 2019 was het weer zover. De jaarlijkse eterij voor alle medewerkers op de Oude Begraafplaats de Pinkel en voor de werkers van de Kerktuinvan de Dorpskerk. Dit als dank voor hun trouwe diensten.

Dit jaar waren er weer erwtensoep, bruinebonensoep en groentensoep met als toetje vanille ijs met warme kersen. Ook nu weer bereid door Loes Kooij en Gerrit Hoftijzer.

De maaltijd werd zoals altijd door sponsors betaald.

Stien den Hartog-Boerman zorgde voor de muziekale omlijsting op de piano. Het werd al snel gezellig en met het Rhedense volkslied werd luidkeels meegezongen.

Vóór het toetje vertelde Gerrit Hoftijzer het een en ander over de plannen voor het komende jaar en gaf hij uitleg over wat in 2019 is gerealiseerd. Jan Pijfers gaf vervolgens uitleg over hetgeen op onze website is geraliseerd en wat in het komende jaar gaat gebeuren.

Daarna deed ieder een aanval op het toetje. Het was een gezellige avond.


april 2019: informatiebord

foto Op 17 april 2019 is het nieuwe informatiebord geplaats bij de ingang van de Begraafplaats.maart 2019: ANBI

Op 12 maart 2019 heeft de belastingdienst gemeld dat de stichting "Oude begraafplaats De Pinkel" kan worden aangemerkt als culturele ANBI met ingang van 21 februari 2018. Voor meer informatie kijk onder tabblad ANBI.


januari 2016: vrijwilligersprijs

foto De onderhoudsgroep van Begraafplaats "De Pinkel" wint "de vrijwilligersprijs voor groepen 2015" van de Gemeenten Rheden en Rozendaal.
De prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 400,- en een bon voor een traktatie voor de hele groep, werd uitgereikt op 23 januari 2016 op de jaarlijkse bijeenkomst in Theotorne in Dieren.
Voor het geldbedrag is een aggregaat en gereedschappen aangeschaft.